Spring naar hoofd-inhoud

ICL of phake lensimplant

Een phake implantlens of ICL wordt geplaatst vóór de eigen lens en wordt gebruikt om de brilcorrectie weg te werken bij sterke brilcorrecties of wanneer een laserbehandeling op het hoornvlies om medische reden niet mogelijk is. In sommige gevallen wordt hiermee het grootste deel van de refractiefout gecorrigeerd en wordt de restwaarde (het astigmatisme) gecorrigeerd op het hoornvlies door middel van een laserbehandeling. Dergelijke implantlens is een goede optie indien de eigen lens mooi helder is en er nog geen nood is aan een leesbril (presbyopie). De behandeling is pijnloos en de recuperatie van het zicht is zeer snel. De kwaliteit van het zicht met een implantlens is optisch zó goed dat het zicht bij matige en hoge bijziendheid zelf beter kan worden dan met een bril. Een bijkomend voordeel is dat het een omkeerbare behandeling is.

 
Een belangrijke voorwaarde voor het kunnen implanteren van dit type implantlens is dat er voldoende plaats aan de binnenzijde van het oog moet zijn. Dit wordt door middel van gespecialiseerde apparatuur uitgemeten.


Wenst U te weten of U in aanmerking komt voor deze behandeling, maak dan een afspraak voor een  refractief vooronderzoek. 


Dit onderzoek omvat een uitgebreid oognazicht om na te gaan óf een behandeling mogelijk is en welk type behandeling de beste keuze is. Hierna krijgt U de nodige uitleg en informatie over de behandeling.
 

Een implantlens vooronderzoek inplannen.

Visueel voorstelling van het implanteren ICL