Spring naar hoofd-inhoud

Ooglaseren

 

Een laserbehandeling van het hoornvlies is een van de meest gebruikte oplossingen om de brilcorrectie weg te werken. Afhankelijk van de gebruikte techniek wordt er eerst een hoornvliesflapje aangemaakt (Lasik) of wordt er zonder permanent flapje gewerkt (Lasek). De techniek met flapje geeft een snellere recuperatie van het zicht maar in sommige gevallen wordt een techniek zonder flapje verkozen (bvb als men een contactsport als hobby heeft of bij een dunner hoornvlies). Laserbehandeling van het hoornvlies geeft zeer precieze resultaten.

Een belangrijke voorwaarde voor het veilig kunnen uitvoeren van een laserbehandeling op het hoornvlies is wel dat het hoornvlies geen tekens van zwakte mag vertonen. Dit wordt door middel van zeer gesofisticeerde apparatuur uitgemeten.

Wenst U te weten of U in aanmerking komt voor deze behandeling, maak dan een afspraak voor een  refractief vooronderzoek.Dit onderzoek omvat een uitgebreid oognazicht om na te gaan óf een behandeling mogelijk is en welk type behandeling de beste keuze is. Hierna krijgt U de nodige uitleg en informatie over de behandeling.

Visueel ooglaserbehandeling LASIK

Indien het hoornvlies geen behandeling toelaat of indien niet de volledige refractiefout in het hoornvlies corrigeerbaar is, kan vaak nog gewerkt worden met een  implantlens.

Als men nood heeft aan een leesbril wordt vaak niet in eerste instantie op het hoornvlies behandeld maar wordt een multifocale implantlens gebruikt. In sommige gevallen blijft hierna nog een  restrefractie over en kan deze worden weggewerkt door laserbehandeling van het hoornvlies of een bijkomende implantlens.
 

Ooglaser vooronderzoek inplannen